Veelgestelde vragen

Hulp nodig?

Wij staan voor u klaar. We hebben enkele ‘veelgestelde vragen’ voor u op een rij gezet. Andere vraag? Neem contact op via contact@solardevelopmentcorporation.com

Wat wordt er bedoeld met een 'energiebedrijf' op mijn dak?

De ontwikkeling en exploitatie van de zonne-installatie is ondergebracht in een speciale project-BV. Dit bedrijf zal een huurovereenkomst voor uw dak aangaan en vervolgens het zonne-dak realiseren en exploiteren. Door de project-BV realiseren we maximale flexibiliteit voor eventuele toekomstige veranderen.

Wie zijn je partners?

Door de expertise van en samenwerking met onze gerenommeerde partners leveren we de beste kwaliteit. Onze partners zijn:

 • DNV GL: voert onafhankelijke technische audits uit
 • ENGIE Solutions: levert het ontwerp en de zonne-installatie
 • Nxchange: verantwoordelijk voor het handelsplatform
 • Solora: onderhoudt de installatie
 • Royal Haskoning: voert de stabiliteitsbeoordeling uit
 • Eneco: contracteert de opgewekte energie
Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Wij vinden privacy erg belangrijk, daarom gaan we altijd zorgvuldig met uw gegevens om. Uw privacy is bij ons in goede handen. Wij zijn verplicht om met uw gegevens veilig om te gaan conform de privacywetgeving in Nederland. De informatie die u verstrekt, wordt opgeslagen in een veilige omgeving en zal niet worden verkocht of bekendgemaakt aan andere partijen, andere dan onze partners. We delen alleen de informatie die nodig is om zonnepanelen op uw dak te installeren.

Wat zijn de fasen van de haalbaarheidsstudie?
 1. In de eerste fase voeren we een stabiliteitsonderzoek uit van uw dak, om te controleren of uw dak voldoende draagkracht heeft
 2. Ten tweede bezoeken we de locatie voor een visuele inspectie
 3. In de derde fase ontwikkelen we een ontwerp en stellen we een begroting op

Elk van de bovengenoemde fasen wordt gecontroleerd door een onafhankelijk technisch ingenieursbureau.

Hoe werkt de financiering van mijn PV-installatie op het dak?
 • Op uw dak creëren we een speciaal ‘energiebedrijf’. Op basis van het budget bieden wij de mogelijkheid om erin te investeren of openbaar aan te bieden via een notering op Nxchange for Green Securities.
 • We zullen de SDE++ subsidie aanvragen voor het ‘energiebedrijf’.
 • Wij bieden de mogelijkheid van ‘projectfinanciering’.
Wat is de levensduur van de dakinstallatie?

Onze oplossing is gericht op het waarborgen van een rendement op lange termijn. De project-BV sluit een huurovereenkomst af voor ten minste 30 jaar.

Wat gebeurt er aan het einde van de levensduur van de installatie?

Aan het einde van de levensduur van het project wordt de installatie van het dak verwijderd. Wij zorgen voor de ontmanteling namens het ‘energiebedrijf’.

Wat onderscheidt uw oplossing van andere leveranciers?

Wij ontwikkelen uw eigen ‘energiebedrijf’ in de vorm van een BV op uw dak. Naast huurinkomsten ook de opbrengsten van de opgewekte elektriciteit. Wij bieden u ook financieringsoplossingen voor uw investering. Door elk zonnedak in een aparte BV te plaatsen, behoudt de vastgoedeigenaar maximale flexibiliteit over zijn investering. Hierdoor bieden wij de vastgoedeigenaar de mogelijkheid om op een eenvoudige manier te investeren in zijn eigen zonnepanelen en hier een volwaardige eigenaar van te worden met extra inkomsten.

Wanneer is mijn dak geschikt?

Om in aanmerking te komen voor onze oplossing, moet uw dak voldoen aan de volgende eisen:

 • Voldoende draagkracht
 • Minimaal dakoppervlak van 10.000 m2 of meerdere daken met een oppervlakte van minimaal 15.000 m2
 • Bewijs van toestemming van uw hypotheekbedrijf.
Wat is Nxchange?

Nxchange is ‘the next generation stock exchange’. Een beurs voor directe handel in effecten tussen bedrijven en beleggers. Nxchange maakt het mogelijk om effecten op een gereglementeerd platform te plaatsen en te verhandelen zonder tussenkomst van een bank of broker. Voor meer informatie: www.nxchange.com

Wat is een SDE++ subsidie?

De SDE++ biedt subsidie voor de inzet van technieken voor hernieuwbare energie. Bijvoorbeeld voor de installatie van zonnepanelen. De subsidie vergoedt het verschil tussen de gemiddelde kosten van hernieuwbare energie en die van normale (grijze) energie. Dit verzekert u van een stabiele inkomstenstroom uit uw installatie.

Hoe zit het met de verzekering?

De zonne-installatie is eigendom van uw eigen project BV. Wij zullen namens de BV een verzekering afsluiten.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op